Svet
80 ogledov

Invazija doslej neznane vrste tarantel

Prebivalci mesta Bowen na vsakem koraku srečujejo orjaške ptičje pajke. Žurnal24 main
Veliki pajki so povzročili paniko na severu Indije, zdravstveni delavci pa se bojijo, da bi bilo lahko primitivno zdravljenje ugrizov, ki otečejo, nevarnejše od pajkov samih.

Dva človeka sta umrla v okrožju Tinsukia, ker so zdravniki uporabljali britvice, ko so poskušali izvleči strup. Tako ni znano, ali so žrtve umrle zaradi strupa pajkov ali poskusov zdravljenja.

Sicer tuji mediji poročajo o še sedmih žrtvah ugrizov pajkov. Te so zdravili z antibiotiki proti okužbam, potem ko so si žrtve same poskušale odstraniti strup iz rane.

Kosmate pajke so opazili pred približno mesecem dni po vsej Tinsukii. Okoljevarstveniki menijo, da so ti pajki v velikosti palca še neznana vrsta tarantel. Prebivalce pozivajo, naj ne paničarijo.

Mina Kurma, lokalna prebivalka, ki jo je ugriznil pajek, je povedala, da rana zelo peče in da je ugriz zelo boleč.

Pajek, ki jé kače

Medtem prebivalci ponoči s prižganimi lučmi pazijo, da pajki ne bi prišli v njihov ​​dom.

Neki forenzični strokovnjak je pojasnil, da pajek pri ugrizu ne sprošča strupa in da lahko rane zdravi katerikoli splošni zdravnik. Sicer so te pajke opazili tudi na jugu okrožja Brahmaputra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.