Svet
77 ogledov

Invazija Easyjeta na Hrvaško

easyJet EPA
Evropski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je začel prodajati vozovnice za sedem novih letalskih povezav s Hrvaško, ki jih bodo uvedli v prihodnji turistični sezoni. Easyjet bo na nov vozni red prvič uvrstil Zadar, štiri nove povezave bo dobil Dubrovnik, dve pa Pulj. Easyjet bo imel v letu 2017 s Hrvaško 40 letalskih povezav.

Zadar bodo od 27. junija sezonsko povezali z milanskim letališčem Malpensa. Od tega dne bo možno iz Pulja v Berlin, z največjega istrskega letališče bo Easyjet od 27. maja letel do Bristola. Easyjet v naslednjem letu ne bo več povezoval Pulja in Toulousa.

Dubrovnik bo od 14. maja povezan z Belfastom, od 28. junija pa z Baslom in Neapljem, medtem ko bo povezava z Manchestrom stekla z 22. julijem.

Z novimi sedmimi povezavami bo Easyjet vzpostavil 40 letalskih linij, ki povezujejo Hrvaško s šestimi evropskimi državami, je razvidno s spletne strani nizkocenovnika. Na povezavah s Hrvaško naj bi tako zvišali število potnikov za 23 odstotkov.

Glede na število letalskih poletov bo Easyjet postal v letu 2017 drugi letalski prevoznik na Hrvaškem, in sicer tik za nacionalno letalsko družbo Croatia Airlines.

Največ povezav je s Splitom - 18, sledijo Dubrovnik s 16, Pulj s petimi in Zadar z eno povezavo.

Na Hrvaškem ocenjujejo, da uvajanje novih letalskih povezav lahko predstavlja napoved za novo rekordno turistično sezono.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Ferluci 08:46 20.december 2016.

    Seveda, saj ne znamo z njim upravljat in ga je že zdavnaj povozil čas. Pa še nobenih pametnih povezav ni, parkiranje je katastrofalno drago, visoke letališke pristojbine, dovoz neurejen, premalo chechking prijavnih oken, gneča pri bookingu... Brez veze da naštevam. ...prikaži več Skratka zastarelo. Bolje leteti iz Gratza, Benetk ali Zagreba.

  • Bethesda 13:04 19.december 2016.

    Tanajbolj da ga kar zapremo, a ne pametnjakovic.

  • allstarr111 10:49 18.december 2016.

    LJ je bolj servisno letališče, pa če bo kak visoki obisk prišel, tako da ni treba pristat na njivi :)