Svet
2 ogledov

iPad 2 naj bi zamujal

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Tajvanska borznoposredniška hiša je dejala, da bo nova verzija Applovega iPada na trg prišla kasneje, kot je bilo napovedano. Razlog: težave v proizvodnji podjetja Hon Hai.

Slednji bo namreč proizvajal ohišje za drugo generacijo iPada. Po trditvah podjetja Yuanta Securities bo iPad 2 na trg prišel dva meseca kasneje, kot je bilo napovedano. Po prvotnih napovedih naj bi ga namreč začeli prodajati aprila.

Predstavnik omenjenega podjetja Vincent Chen je dejal, da je prišlo do zapletov v proizvodnji ohišja in da bo potreben čas za rešitev te težave. Hon Hai informacije ni želel komentirati, za komentar pa so bili nedosegljivi tudi v Applu.

Če bo prišlo do dvomesečne zakasnitve pri proizvodnji iPad 2, bodo letos proizvedli skupno 23 milijonov teh naprav. Prve napovedi so bile, da bo letos na trgu na voljo 30,6 milijona iPadov druge generacije.

Analitiki kljub temu predvidevajo, da bo Applu letos uspelo prodati 27 milijonov iPadov. Kot je dejal Morgan Keegan iz podjetja Tavis McCourt, zamuda ne bo tako usodna, če bodo iPadom 2 dodali nove funkcije. Po njegovem mnenju se tako dva meseca ne bosta toliko poznala.

Po poročanju nekaterih virov naj bi druga generacija iPadov vsebovala kamero, naprava pa naj bi bila precej tanjša in lažja od zdajšnjih iPadov. Prednost novega iPada pa naj bi bila tudi boljša resolucija zaslona.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.