Svet
8 ogledov

iPad že na policah v ZDA

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prvi primeri revolucionarnega iPada v rokah ameriških uporabnikov že jutri. Ocene tistih, ki so iPad od predstavitve naprej uporabljali, v glavnem pozitivne.

Približno 240 tisoč srečnežev, ki so v sedemdnevni spletni prodaji uspeli vplačati svoj novi iPad, naj bi se jutri zares pohvalilo s svojo novo igračko. Po predstavitvi, ki je potekala 27. januarja v San Franciscu, so Applovo kombinacijo IPhonea in notebooka poskusno uporabljali nekateri ameriški novinarji. Ocenili so ga z oceno "odlično".

Kot njegovo največjo vrlino izpostavljajo hitrost. Brskanje po spletu naj bi bila „prava milina“, ker se strani odpirajo z izjemno hitrostjo. Steve Jobs, vodja uprave podjetja Apple Computer, pri tem pove, da je brskanje po spletu „končno takšno, kot je treba, saj enostavno deluje“.

Kritiki iPada po drugi stran menijo, da je njegova slabost zlasti ta, da nima niti kamere niti fotoaparata, ki ju ima danes na tržišču že skoraj čisto vsak mobilni telefon. Spor med ocenjevalci je tudi pri tipkovnici; novinarji Wall Street Journala pravijo, da je iPadova tipkovnica boljša kot na večini prenosnih računalniki. Drugi ji dajejo povprečno oceno, novinarji New York Timesa pa pravijo, da je komaj uporabna.

Rešitev za industrijo?
Nekateri računalniški strokovnjaki so glede uporabe revolucionarnega iPada izredno smeli v napovedih, saj pravijo, da bo ta računalniška pridobitev celo rešila nekatere industrijske panoge ter vnesla resnično revolucijo na tržišču tiskanih medijev, knjig, časopisov, televizije, iger in filmov.

Strokovnjaki napovedujejo, da bo revolucija iPada podobna tisti, ko je iPod širokim množicam odprl pot v mp3 glasbeni format.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.