Svet
9 ogledov

iPad2 pred razkritjem

Na spletni strani intomobile.com so objavili fotografije zadnjega dela iPada2. N Žurnal24 main
Po več kot letu od predstavitve prvega tabličnega računalnika bo Apple danes razkril skrivnosti druge generacije iPada. Bo na predstavitvi tudi Steve Jobs?

Kot je znano, prvi mož Appla boleha za rakom na trebušni slinavki. Podjetje, ki ga je ustanovil leta 1976, pa še ni sporočilo, ali bo na tokratni predstavitvi nove naprave. Apple želi z njo konkurenci sporočiti, da se ne da.

Njegovi največji konkurenti mu namreč kar precej dihajo za ovratnik. Samsungov Galaxy Tab med uporabniki postaja vse bolj priljubljen, nov tablični računalnik pa napoveduje tudi Motorola.

ipad2 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Po pisanju nekaterih blogov bo iPad2 lažji, tanjši in hitrejši od svojega predhodnika. Prav tako bo na zadnji strani imel kamero, ki bo omogočala videopogovor prek spleta. Več podrobnosti o drugi generaciji iPada bodo v Applu predstavili zvečer po srednjeevropskem času.

Analitičarka družbe Gartner Carolina Milanesi je za Daily Telegraph dejala, da ne pričakuje radikalnih sprememb. "Mislim, da bo prej evolucija kot revolucija," je dejala. Ob tem še pravi, da je Apple dodobra preučil nadgraditve in da slednje ne bodo povzročile povišanja cene.

Apple je sicer lani od aprila, ko je naprava prišla na trg, prodal 15 milijonov iPadov. To je kar za tri- oziroma štirikrat več, kot so predvidevali analitiki. Samo s prodajo omenjene naprave so v podjetju lani prihodke povečali za več kot devet milijard dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.