Svet
6 ogledov

"iPadi" so se stopili

Paket Shutterstock
Da bi prišla do denarja zavarovalnice, sta nepridiprava namesto z iPadi paket napolnila z ledenimi kockami. Paket se je stopil že na pošti.

Nathan Meunch in Nigel Bennett sta na pošti kraja Whitchurch predala paket, v katerem naj bi bili iPadi in ga poslala kot posebno pošiljko. Njun načrt pa se je kmalu izjalovil, ko so se "iPadi" začeli topiti in je paket razpadel. Vanj sta namreč nabasala vrečo ledenih kock in ko bi naslovljenec sporočil, da tabličnih računalnikov ni prejel, bi Meunch in Bennett od pošte zahtevala 3.000 evrov pri uveljavljanju zavarovalnega zahtevka, poroča Daily Mail.

Že na pošti mokra srajca

Osebju je 29-letni Meunch postal sumljiv, ko so na njegovi srajci po predaji paketa opazili mokre madeže, zato so o tem obvestili preiskovalce. "Ker je imel mokro srajco, sem stranko vprašala, če zunaj dežuje, in on je to potrdil," je na sodišču povedala poštna uslužbenka Elaine Sloane. "To se mi je zdelo čudno, saj sem lahko s stola videla, da to ni res." 

Spoznana goljufije sta oba za kazen dobila 12 mesecev družbenokoristnega dela, 150 ur neplačanega dela in plačilo 600 evrov za kritje stroškov kazenskega pregona.

"Denar za glasbeno dvorano"

Devetintridesetletni inženir Bennett, ki je bil pobudnik ideje, je "denar potreboval za glasbeno dvorano; ni mu namreč uspelo zbrati denarja za njen najem," je pojasnil njegov odvetnik Denis Desmond: "Tako je prišel do tega, ne samo neuspešnega, temveč precej patetičnega načrta."

 

Pred dnevi smo že pisali, kako je naivna Avstralka kupovala iPhona in za dve jabolki plačala tisoč evrov. Članek preberite tukaj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.