Svet
44 ogledov

Iračana umaknili z letala zaradi domnevnih posnetkov IS

Ljubezen bi se med drugim lahko potrdila tudi med oblaki. Žurnal24 main
Letalsko osebjei dunajskega letališča so prejšnji konec tedna tik pred vzletom za London z letala odstranile Iračana, ki ga je prijavila ena izmed potnic.

Paranoična ali pa zaradi dogodkov na bruseljskem letališču prejšnji teden le prestrašena ženska, je tik pred vzletom letalskemu osebju prijavila Iračana, pri katerem naj bi na telefonu videla “sporočilo Islamske države”.

Let družbe EasyJet je zaradi incidenta zamujal tri ure; nesrečnega potnika so z letala umaknili in ga še enkrat odpeljali na temeljit pregled, ki je pokazal, da je bil preplah popolnoma odveč. Potnika so po pregledu izpustili, pred tem pa so mu podrobno pregledali tudi mobilni telefon. Po incidentu so se mu opravičili, vendar pri tem izpostavili, da je varnost potnikov na prvem mestu.

To ni prvi primer, da so bili muslimani ali ljudje z Bližnjega vzhoda izpostavljeni težavam med letalskimi potovanji. Januarja so štiri potnike odstranili z letala družbe American Airlines, saj so se drugi potniki v njihovi bližini “počutili nelagodno”, piše britanski Independent. 

Komentarjev 1
  • sprehajalec 18:27 02.april 2016.

    Ja in sedaj pa to ni v redu. Ubogi Iračan. Diskriminacija, človekove pravice itd. če bi se pa pognal v luft z letalom vred, bi pa vpili, zatajila varnostna in tajna služba, pa J' suis vienna itd...