Svet
12 ogledov

Iran: Na TV prepovedali moške zgoraj brez

Ahmadinedžad ni mogel izključiti vsakršne možnosti, da bi nekega dne pridobil je Žurnal24 main
Iranske oblasti so prepovedale predvajanje televizijskih oddaj, v kateri bi prikazovali napol slečenega moškega in ljubezenske trikotnike.

Iranska nacionalna televizija, ki ima monopol pri predvajanju televizijskih vsebin v državi, večino svojega programa nameni predvajanju verskih oddaj in vladnih sporočil.

Med gledalci je bila v preteklosti zelo priljubljena nadaljevanka z naslovom Prepovedan sadež. Prikazovala je zgodbo moškega, ki se odloči zapustiti ženo, ker se je zaljubil v drugo dekle. To pa očitno ni bilo po godu strogim medijskim cenzorjem. "Glede na najnovejša navodila je predvajanje oddaj, ki nakazujejo na ljubezenski trikotnik, prepovedano," je sporočila iranska tiskovna agencija Fars.

Navodilo sicer ne bo veljalo za tiste oddaje, ki bodo eksplicitno opozorile, da ljubezenski trikotniki niso primerni. "Prikazovanje napol nagih moških v iranski in tuji produkciji je prav tako prepovedano," še poroča agencija in dodaja, da so producenti že dobili navodila, da ne smejo prikazovati "nepotrebnega druženja" med obema spoloma. Ali bo prepoved prikazovanja moških zgoraj brez veljala tudi za nogometne in druge športne prenose, ni znano.

Od leta 1979, ko se je začela tako imenovana islamska revolucija, se morajo televizijske nadaljevanke in filmi skladati z islamsko vero. V njih je tako prepovedano prikazovanje prizorov, iz katerih bi bilo razvidno intimno razmerje med moškim in žensko ali pa žensk, ki ne bi bile zakrite. Prepoved je mnoge Irance prisilila, da na ilegalen način poskušajo priti do satelistkih programov, kjer lahko gledajo necenzurirane oddaje in novice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.