Svet
2 ogledov

"Iran načrtuje nov holokavst"

Slovesnosti se je udeležil tudi izraelski premier Benjamin Netanjahu. Žurnal24 main
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes Iran obtožil načrtovanja novega holokavsta. Iran namreč po njegovih besedah snuje uničenje judovske države.

Netanjahu je danes na seji vlade v Jeruzalemu poudaril, da Iran "na dnevni ravni in v Združenih narodih ali kjer koli drugje zanika, da se je zgodil holokavst", ob tem pa se pripravljajo "na to, za kar mislijo, da bo nov holokavst: uničenje judovske države".

Izrael, je nadaljeval premier, ne bo naredil napake, da bi podcenjeval to grožnjo. Prva in glavna naloga njegove vlade je zato preprečiti Teheranu, da bi postal jedrska sila.

Svet danes obeležuje mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta. Ta se letos poklanja vsem, ki so tvegali svoja življenja in družine, da bi v času nacistične vladavine rešili Jude in druge pred skoraj gotovo smrtjo.

Komentarjev 2
  • privat 07:55 05.februar 2013.

    morilske fore..morilec se buni,kot karađič?' Kako lahko sploh ti morilci spijo??

  • moder 20:27 27.januar 2013.

    Kaj pa holokavst, ki ga izvaja Izrael nad Palestino? Kakšna je razlika med nacističnim getom, kjer so držal zaprte jude in med judovskim getom, kjer držijo zaprte palestince? Judi so umirali v getih leta, palestinci pa desetletja...