Svet
28 ogledov

Iran napadel Izrael

Videoposnetek iranskega jedrskega napada na Izrael. Na srečo ni resničen, pač pa narejen s pomočjo številnih posebnih efektov.

Ob pomoči številnih posebnih efektov je želel mladi izraelski filmski umetnik Ronen Barany pokazati, kako bi bilo videti, če bi Iran res napadel Izrael. Državi že dalj časa rožljata z orožjem, iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je pred časom celo dejal, da bi bilo treba Izrael izbrisati z zemljevida in Žide okrivil za marsikaj. 

Zahodne države pa so vse bolj nejevoljne zaradi jedrskega programa, ki ga razvija Iran, čeprav ta trdi, da je izključno miroljubne narave.

Potreboval bi le pet do šest minut

"Hitler je potreboval pet do šest let, da je iztrebil šest milijonov Judov. Ahmadinedžad bi potreboval za dve bombi pet do šest minut. Zato sem želel prebuditi svet," je pojasnil režiser Barany.

Dogajanje v filmu je postavljeno v februar leta 2013, na horizontu se dviga velik gobasti oblak dima, nebo preletavajo letala.

Komentarjev 7
  • stalker 19:42 14.marec 2013.

    ta zadnih par sekund posnetka mi je najbol usec sam k jbg se vidn ne da ze svetloba ne ustreza pravi jedrski bombi ne kr ce bi kao res blo ne bi on uslepu cez kamero ker bi blo belo ...prikaži več totalno bela svetloba bi bla in ne rumeno-bela kokr se vid kokr kol ze kokr usi drugi pravjo kle to je sam izivanje iraela da bi druge drzave kokr so usa ba eu pomagale zbombardirat iran k tega same niso zmozne ne tko da ce bi pa se res kj druge drzave umesavale pol pa se bo moga najbolsa prijateljica irana drzava k usi veste kera je umesavat tko da use skp brezveze

  • Žurnalček 23:54 06.marec 2012.

    K bi se že vsaj zgodel, da bi imeli mir na Bližnjem Vzhodu. Sam treba jih bo dobro potolči, da ne bodo spet 60 let jokal , kakšne žrtve so bili. Za vse kar se jim bo zgodilo , so ...prikaži več si absolutno SAMI krivi.

  • VSK 16:18 06.marec 2012.

    čist jasno je (že) da bodo Američani (tokrat pod krinko Izraela) napadli Iran...KAJ oz. KDO lahko še ustavi te kapitalistične neljudi???!jst upam da že Iran...(da bi se opekli 5x bolj kot v Vietnamu... in dobili 5x več ...prikaži več kot so dali Hirošimi!!!)