Svet
9 ogledov

Iranski predsednik dvomi v napade

Mahmud Ahmadinedžad AFP Žurnal24 main
"Pet let nazaj se je v New Yorku zgodil sumljiv dogodek," je dejal Ahmadinedžad. "Zrušila se je stavba in ZDA so napadle Afganistan in Irak."

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je vnovič izrazil svoje dvome o terorističnem napadu na Združene države Amerike 11. septembra 2001. Opisal jih je kot "sumljiv dogodek". "Štiri oziroma pet let nazaj se je v New Yorku zgodil sumljiv dogodek," je Ahmadinedžad dejal na javnem shodu v svetem mestu Kom, ki ga je v živo prenašala državna televizija. "Zrušila se je stavba in rekli so, da je bilo ubitih tri tisoč ljudi, katerih imen niso nikoli objavili. Pod to pretvezo so ZDA napadle Afganistan ter Irak in od takrat je umrlo milijon ljudi," je dodal. Mohamed Hatami, ki je bil iranski predsednik v obdobju ameriškega napada na Irak, je napade 11. septembra ostro obsodil.

Ahmadinedžadove izzivalne izjave so sicer pogoste, največkrat pa jih naslovi na Izrael. Tako je na primer pozval k izbrisu te države z zemljevida sveta, holokavst je označil za mit ter izrazil dvome o razsežnosti množičnih pobojev Judov med drugo svetovno vojno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.