Svet
17 ogledov

Iranski voditelj za debato z Obamo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je pozval svojega ameriškega kolega Baracka Obamo, naj se z njim sooči pred televizijskimi kamerami.

Ahmadinedžad si namreč želi, da bi skupaj z Obamo debatirala o tem, katera pot za reševanje svetovnih problemov bi bila najuspešnejša.

ZDA pripravljene na napad

Načelnik štaba združenih poveljstev ameriške vojske admiral Mike Mullen je v nedeljo izjavil, da imajo pripravljen načrt morebitnega napada na Iran zaradi njegovega spornega jedrskega programa.

Kot je dejal za NBC, "so vojaške akcije bile in ostajajo na mizi", vendar je izrazil upanje, da do tega ne bo prišlo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ta zelo provokativni predlog je iranski predsednik predstavil potem, ko je Washington proti Iranu zaradi jedrskega programa uvedel nove sankcije.

"Ob koncu poletja se bomo udeležili zasedanja Generalne skupščine OZN in jaz se bom pripravljen iz oči v oči pogovarjati z Obamo, pred vsemi mediji," je dejal Ahmadinedžad na novinarski konferenci.

"Predstavili bomo svojo rešitev za probleme v svetu in videli bomo, kdo ima boljše rešitve," je še dejal prvi mož Irana.

Slednji je sicer soočenje predlagal že lani, vendar se Washington na to ni odzval.

Na TV dvoboj je povabil tudi Georgea W. Busha v času njegovega mandata.

Po mnenju Ahmadinedžada se Bush z njim ni sestal zato, ker ga je bilo "strah".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.