Svet
22 ogledov

Irska ladja zdaj v izraelskem pristanišču

1/13
Žurnal24 main
Izraelske sile so irsko ladjo Rachel Corrie z mednarodno humanitarno pomočjo za območje Gaze pozno popoldne pospremile v izraelsko pristanišče Ašdod.

Izraelske sile so irsko ladjo Rachel Corrie z mednarodno humanitarno pomočjo za območje Gaze pozno popoldne pospremile v izraelsko pristanišče Ašdod. Ladjo je namreč predtem zgodaj davi prestregla izraelska mornarica in ji onemogočila prihod v Gazo.

Fotografije dogajanja v Gazi in Izraelu si lahko ogledate v galeriji.

Ladjo so blokirali s tremi vojnimi ladjami in zahtevali, naj vpluje v izraelsko pristanišče, od koder naj bi mednarodno pomoč prepeljali do Gaze. "Organizatorjem na ladji smo večkrat nakazali, naj se usmerijo proti pristanišču Ašdod, saj velja blokada območja Gaze, vendar so ignorirali naše pozive in nadaljuje pot proti Gazi," je povedala neimenovana tiskovna predstavnica izraelske vojske.

Izraelski radio je poročal, da so izraelske sile irsko ladjo prestregle približno 35 milj pred obalo Egipta. Posadka na ladji je zadnje sporočilo sicer poslala zgodaj davi. Aktivistka Jenny Graham, ki je na krovu ladje, je ob tem povedala, da je izraelska mornarica poškodovala opremo na krovu, so sporočili predstavniki irske Kampanje za solidarnost med Irsko in Palestino.

Že včeraj smo sicer poročali o prvih težavah irske ladje. Več si lahko preberete na tej povezavi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.