Svet
4 ogledov

IS naj bi beguncem ponujala 100.000 evrov za razorožitev policistov

begunci Anže Petkovšek
Informacije, da naj bi Islamska država za razorožitev policistov in vojakov ponujala sto tisoč evrov nagrade, se je razširila tudi med avstrijskimi policisti na Špilju. Opozorili so jih slovenski kolegi.

Pripadniki skrajne sunitske milice Islamske države naj bi za razorožitev avstrijskega policista ali vojaka ponujali 100.000 evrov, poroča časnik Kronen Zeitung.

Kot so v odzivu navedli na avstrijski policiji, so informacije o tem prišle iz Slovenije. Avstrijski policisti, ki so v teh dneh z begunci na Špiljah, naj bi zaradi tega že prejeli interno svarilo. "Naše enote so bolj pozorne," je za avstrijsko tiskovno agencijo APA v ponedeljek zvečer dejal tiskovni predstavnik avstrijske policije Wolfgang Braunsar.

begunci | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

 "Doslej ni bilo nobenih incidentov in tudi nobenih poskusov razoroževanja varnostnih sil," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali pri avstrijski policiji.

Kot so navedli, naj bi bil domneven vir informacij o ponujanju denarne nagrade za razorožitev avstrijskih vojakov in policistov Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi, kar še preverjajo.

Dodali so, da trenutno po različnih družbenih omrežjih na spletu krožijo številne govorice, domnevno iz zanesljivih virov, ki pa jih policiji ni uspelo izslediti. Kljub temu te informacije jemljejo resno, vsi policisti pa so tudi izšolani za zavarovanje sebe in kolegov.

Pozornejši tudi v Sloveniji

Informacija, da naj bi se beguncem za razorožitev policista ali vojaka ponujalo 100.000 evrov nagrade, je pred dnevi zaokrožila med našimi policisti in vojaki v Brežicah, kjer naj bi zaznali migranta, ki je delil denar med druge, pri sebi pa naj bi imel 100.000 evrov gotovine.

Na Generalni policijski upravi so nam pojasnili, da informacije, ki je zaokrožila predvsem po družabnih omrežjih niso potrjene. "Navedbe smo preverili, vendar se niso potrdile, kljub temu smo policiste opozorili, naj bodo še posebej pozorni na dogajanje,"  je za Žurnal24 povedala tiskovna predstavnica policije Vesna Drole. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • Lunca 11:00 04.november 2015.

    In s čim sem si sedaj zaslužila minus:)?

  • Lunca 08:57 04.november 2015.

    Zapore na vseh mejah in ustavljanje teh migrantov bi povzročile konflikte in spopade pred katerimi se tudi Madžarska ne bo rešila...

  • valerijakregar 08:53 04.november 2015.

    https://www.change.org/p/dr%C5%BEavni-zbor-republike-slovenije-radio-%C5%A1tudent-podprimo-varuhe-dr%C5%BEavljanov-slovenije