Svet
37 ogledov

IS naj bi ciljala obmorska letovišča

plaža, Italija Shutterstock
Naslednje tarče Islamske države naj bi bila letovišča v Italiji, Španiji in Franciji.

Teroristi naj bi se osredotočili na letovišča, kjer naj bi se "zakrinkali" kot prodajalci na plažah, ki prodajajo sončna očala, pijače in sladoled. V napadu naj bi uporabili avtomatsko orožje ali eksplozivna sredstva. Bombe naj bi bile zakopane pod ležalniki v letoviščih. V poročilu predvidevajo, da naj bi potencialni napadalci večinoma prišli iz Senegala, kjer je aktivna teroristična skušina Boko Haram, ki je lani prisegla zvestobo Islamski državi. 

Nemška obveščevalna služba naj bi obvestilo o grožnji evropskim letoviščem prejela s strani italijanskih obveščevalcev, piše Das Bild. Informacije o prihajajočih napadih naj bi prišle iz Afrike. "To bi lahko bila nova dimenzija terorizma … Plaže je težko zaščititi ..." je Bild povzel nemškega višjega uradnika. Italijanska obveščevalna služba je za La Repubblico dejala, da nimajo nikakršnih informacij o "specifičnih terorističnih grožnjah"

Junija lani je napadalec, domnevno povezan z Islamsko državo, streljal na priljubljeni plaži v Tuniziji. Umrlo je najmanj 38 ljudi, več deset je bilo ranjenih.

Komentarjev 16
  • URIAH HEEP 10:12 20.april 2016.

    Da navjo žejni jim postrezite z glifosfatom oz Roundupom in gmo hrano.

  • URIAH HEEP 10:11 20.april 2016.

    Aja, ko bodo ciljali te ustanove, naj prej ven spodijo hišnike, fate, tajnice, kuharje in kelnarje oz rajo, ki s temi zdajalci nima nič. Naši poslanci pa naj ostanejo noter, ker so skoraj vsi izdajalci in samo upoštevajo svoje prostozidarske ...prikaži več kode in njihove šefe "kapitaliste".

  • URIAH HEEP 10:09 20.april 2016.

    Jim jaz povem legitimne tarče.London city, fed, izrael oz Zioniste, kuča Rotschilov, Rockefellerjev... ecb, imf, windsor palace, pa evropsko komisijo, kuča ga. Merkel in še nešteto naslovov teh narodnih izdajalcev, ki vse to financirajo oz nudijo kakršno koli pomoč ...prikaži večč tem vzhodno-zahodnim opranim plačancem.