Svet
41 ogledov

IS objavila novi video

Borci Islamske države Youtube
Propagandni stroj Islamske države je objavil novi video, v katerem prikazujejo apokaliptično zadnjo bitko z zahodnim svetom, ki naj bi izbruhnila v Rimu.

Novi video, ki ga je na spletu razširila Islamska država, prikazuje napredovanje džihadistov proti rimskemu Koloseju. Vznemirjujoči posnetki, ki so jih naslovili "Sestanek v Dabiqu", predstavljajo smrtonosno bitko za prevlado na svetu, v kateri se vojščaki Islamske države bojujejo proti križarjem v italijanski metropoli. 

Video so posneli v Iraku, prikazuje marš enot Islamske države in streljanje na različne tarče zahodnega sveta, med drugim tudi pripadnike specialnih enot. V napredni snemalni tehniki posnetek prikzuje džihadiste, ki napredujejo proti Koloseju, glas pripovedovalca pa govori o tem, kako bodo islamski ekstremistični vojščaki uničili križarska mesta. 

"To je vaša zadnja križarska vojna, naslednjič se bomo mi borili na vaši zemlji," pripoveduje moški glas na posnetkih. Poleg Koloseja se v posnetku pojavi tudi bazilika sv. Petra v Vatikanu.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:37 14.december 2015.

    Očitno imajo preveč časa da toliko enih filmov snemajo. Islamawood vs Holywood.

  • Avatar praufo
    praufo 13:22 12.december 2015.

    Tudi v Hollywoodu snemajo filme in prav tako nategujejo. S širjenjem strahu se lažje manipulira množice.

  • MihaMB 11:31 12.december 2015.

    Vse svetovne sile jih "kao" bombardirajo, oni pa snemajo filme...ne moreš verjet. Kdo tu koga nateguje...