Svet
84 ogledov

IS slavi: Je islamist napad napovedal?

Eksplozija v Manchestru Profimedias
Napad na koncertu v Manchestru, na katerem je bilo 21 tisoč ljudi, je po vseh znanih podatkih izvedel samomorilski napadalec. Napad naj bi napovedal.

Odgovornosti za napad v Manchestru, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 22 ljudi, ni prevzel še nihče, a privrženci Islamske države na Twitterju in spletnih omrežjih slavijo. Kot je znano, do napada je prišlo sinoči ob 23.35 po srednjeevropskem času, in sicer na koncertu pevke Ariane Grande, na katerem se je zbralo 21 tisoč ljudi v glavnem otrok in najstnikov.

Na Twitterju je bila objavljena grožnja ob 18.32; glasila se je: "Ste že pozabili na naše grožnje?" zatem pa hešteg Islamska država in Manchester arena.

Po napadu so se na Twitterju začele širiti objave, ki nakazujejo, da je napad maščevanje za napade na otroke v Mosulu in Raki. Po neuradnih podatkih je napad izvedel samomorilski napadalec, katerega truplo naj bi že našli. Uradnih potrdil te informacije še ni.

Policija primer preiskuje, navaja, da gre za teroristični napad. Po poročanju BBC se v Londonu zbirajo predstavniki protiterorističnih teles in notranjega ministrstva. Če se bo napad dejansko izkazal za terorističnega, bo to najhujši tovrsten napad v Veliki Britaniji po napadu na londonsko podzemno železnico leta 2005, v katerem je umrlo 56 ljudi, navaja STA. Že več kot dve leti sicer na Otoku velja "resna" grožnja terorističnega napada, kar pomeni, da je napad zelo verjeten. Gre za drugo najvišjo stopnjo ogroženosti na petstopenjski lestvici.

Komentarjev 10
  • MajaB 08:31 24.maj 2017.

    Hvala preteklim in sedanjim politikom ter nevladnim, kvazi humanitarnim organizacijam, ki že dolgo skrbite, da teroristov v Evropi ne bo zmanjkalo. Upam, da se boste vsi skupaj cvrli v peklu. Čim prej.

  • smuc 19:51 23.maj 2017.

    Ni toliko kriva demokracija kot pa neumnost evropskih politikov, ki ne vidijo kaj se pripravlja. Edini med politiki, ki je pravilno ocenil nevarnost muslimanov, je Orban!!!!! Ampak on je edini!!!

  • an.star 19:45 23.maj 2017.

    Kar seješ, to žanješ!