Svet
21 ogledov

IS: Trumpa obračajo v svojo korist

Islamska država Profimedias
Od Afganistana do Alžirije džihadisti nameravajo izkoristiti zmago Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah kot propagando za novačenje novih borcev.

Pristaši Islamske države so prepričani, da bodo komentarji zmagovalca ameriških predsedniških volitev, ki jih je izrekel še tekom kampanje, služiti kot izvrstno orodje pri novačenju novih borcev, predvsem med mlajšo populacijo.

Kot je znano, je Donald Trump med kampanjo med drugim omenil tudi, da bi morale ZDA popolnoma zapreti meje za vse muslimane. "Ta človek je psihopat. Njegovo absolutno sovraštvo do muslimanov nam bo olajšalo delovanje pri pridobivanju novih borcev," je za agencijo Reuters izjavil Abu Omar Horasani, eden izmed voditeljev Islamske države v Afganistanu.

Novoizvoljeni predsednik je kasneje sicer omilil svoje pozive glede popolne prepovedi vstopa muslimanov v državo, rekoč, da bo začasno prepovedal priseljevanje iz tistih držav, ki "imajo preteklost izvoza terorizma". Več podrobnosti o svojih načrtih glede boja zoper različnih ekstremističnih skupin, vključujoč tudi Islamsko državo in Al Kaido, še ni razkril.

"On ne razlikuje med islamisti, njegov ekstremizem bo na drugi strani proizvedel le še več ekstremizma," je Trumpovo izvolitev komentiral iraški vidnejši klerik Mokatda al-Sadr.

Opazovalci pri tem menijo, da tudi če bo ob prevzemu mandata ublažil svoja stališča do muslimanov, to ne bo izbrisalo njegovih izjav, podanih med kampanjo, ki jih bodo ekstremsiti pri novačenju novih borcev še naprej s pridom izkoriščali.

Tik po tem, ko je postalo jasno, da Trump postaja novi ameriški predsednik, so pristaši Islamske države na Twitterju in ostalih družbenih omrežjih širili svoje veselje zaradi izbora Američanov. "Zmaga psa Trumpa na ameriških volitvah je zlati rudnik za muslimane. Če bomo to le znali izkoristiti," je med drugim objavil pristaš Islamske države.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • erikkk 16:06 15.november 2016.

    No tapravi so se oglasil za obsojat z psihopatom ... ne večjih psihopatov kot so Džidahisti...resnica pa je taka da je džidahistov zaradi trumpa popolnoma konec ...

  • valerijakregar 21:30 14.november 2016.

    zakaj naši mediji ne poročajo o tem podlem sestanku :http://www.blic.rs/vesti/svet/soroseva-tajna-vecera-okupio-bogatase-sa-samo-jednim-ciljem-srusiti-trampa/lkpmvm9od teh ljudi prihaja pravo zlo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tudi za celo eu !!!!!!!!!!!

  • razerznak 21:28 14.november 2016.

    baje ma pentagon 1 mesec da iztrebi vse terroriste z sirije je reku trump, zdej pa če je to res bomo vidli, baje celo us warplanes že mečejo bombe na moderate rebels aka alnusra, tako da je zih neki na tem