Svet
7 ogledov

IS usmrtila novinarko, ki je poročala iz Rake

Ruqia Hasan Facebook
Ekstremisti Islamske države so usmrtili najverjetneje prvo novinarko, ki je poročala s teritorija Islamske države, pišejo tuji mediji.

Ruqia Hasan je bila na spletnih družabnih omrežjih poznana pod psevdonimom Nisan Ibrahim; njeno smrt je potrdila skupina za ohranitev človekovih pravic, ki poroča o kršenju teh v Siriji in katere ime v prevodu pomeni “Rako koljejo v tišini”.

Abu Mohammed, ustanovitelj te skupine, je na Twitterju objavil zadnje besede, ki jih je prejel s strani ubite novinarke: “V Raki sem. Prejela sem grožnje s smrtjo. Ko me bodo ubili, bo to dobro, saj mi bodo odsekali glavo, ne bodo pa mi vzeli mojega dostojanstva. To je vsekakor bolje, kot pa živeti v ponižanju z njimi.

Natanko kako, kje in kdaj so islamisti ubili novinarko, ni znano, po poročanju sirske novinarske organizacije Syria Direct pa gre že za peto usmrtitev novinarja od lanskega oktobra, piše Independent.

V eni izmed svojih zadnjih objav na Facebooku se je Ruqia Hasan norčevala ekstremistom, ki so v mestu prekinili Wi-Fi signal. “Kar dajte, prekinite nam internet, naši golobi pismonoše se ne bodo pritoževali,” je napisala. 

Komentarjev 3
  • maresem2 17:49 06.januar 2016.

    Uničiti golazen džihadistično enkrat za vselej. Na bruhanje mi gre, ko samo slišim nekaj o islamizmu.

  • MihaMB 16:17 06.januar 2016.

    Pa zravnajte jih že enkrat z zemljo...barbari ubijejo žensko....

  • blueone 07:48 06.januar 2016.

    Počivaj v miru...