Svet
9 ogledov

Isaac pustošil po Haitiju, strah na Floridi

Tropska nevihta na Kubi.
1/7
EPA
Tropska nevihta Isaac, ki jo je spremljalo obilno deževje, je na Haitiju zahtevala najmanj tri smrtne žrtve in tako še poslabšala razmere na območju, kjer so številni še vedno brez strehe nad glavo po potresu leta 2010.

Isaac je nato dosegel Kubo, na Floridi, ki naj bi jo kot orkan dosegel v začetku tedna, pa so že razglasili izredne razmere.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo tropska nevihta do Floride okrepila v orkan druge stopnje. Florido bo Isaac predvidoma dosegel v ponedeljek ali torek, v času, ko se bodo republikanci zbrali na nacionalni konvenciji v Tampi v tej zvezni državi.

Guverner Floride Rick Scott je zaradi bližajočega se neurja razglasil izredne razmere. Kot je še pojasnil, so republikanskim delegatom, ki se bodo udeležili konvencije, že posredovali navodila za ravnanje ob orkanu.

Haiti: 3 žrtve neurja

Na Haitiju, ki ga je Isaac dosegel danes kot tropska nevihta, je neurje zahtevalo tri žrtve; umrli so ženska in dva otroka. Po navedbah civilne zaščite na Haitiju so zaradi poplav evakuirali okoli 5000 ljudi.

Voda je poplavila tudi številna zasilna bivališča tistih, ki so v uničujočem potresu leta 2010 ostali brez strehe nad glavo.

Tropska nevihta se je nato pomaknila nad Kubo in se še naprej pomika proti severozahodu.

Isaac je sicer v petek oplazil južno obalo Dominikanske republike in s sabo prinesel obsežno deževje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.