Svet
0 ogledov

Isaf osvobodil italijanska vojaka

Slovensko predsedstvo podpira afganistansko vlado pri njenem boju proti terorizm Žurnal24 main
ZN obsojajo teroristične dejavnosti talibanov v Afganistanu, medtem pa so enote Nata našle italijanska vojaka.

Italijansko veleposlaništvo v Kabulu je danes sporočilo, da je pripadnikom enot zveze Nato (Isaf) uspelo najti in rešiti italijanska vojaka, ki so ju po pogrešali od konca tedna. Oba vojaka, ki sta bila ugrabljena, sta ranjena, eden od njiju pa je v kritičnem zdravstvenem stanju.

Za vojakoma, ki sta v Afganistanu delovala v sklopu Isafa, ni bilo stikov več ur. Skupaj z afganistanskim voznikom in prevajalcem sta vojaka, ki sta bila na poti iz prestolnice province Herat v regijo Šindand na jugu Afganistana, prečkala nadzorno policijsko točko v Heratu, nato pa se je za njima izgubila vsaka sled. V Afganistanu je sicer nameščenih okoli 2000 italijanskih vojakov.

ZN obsodili teroristične dejavnosti talibanov
Udeleženci konference Združenih narodov o Afganistanu so v nedeljo obsodili "teroristične dejavnosti" talibanov v tej državi in pozvali afganistansko vlado v Kabulu, naj izkorenini korupcijo in prekupčevanje z mamili v državi. V sporočilu za javnost, ki so ga izdali po koncu triurnega srečanja, je zapisano, da udeleženci konference "jasno obsojajo teroristična in druga nezakonita dejanja, ki spodkopavajo pravni red v državi".

Po besedah generalnega sekretarja Združenih narodov Bana Ki Muna, ki je bil skupaj z afganistanskim predsednikom Hamidom Karzajem gostitelj srečanja, udeleženci konference upajo, da se bodo afganistanski voditelji "osredotočili na nadaljevanje naporov za boj proti korupciji in prekupčevanju z mamili".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.