Svet
373 ogledov

Iščejo 23.000 ljudi

Amazon Europe Profimedia
Ameriški spletni trgovec Amazon je začel proces zaposlovanja 23.000 ljudi, ki bodo po ameriški zvezni državi Kaliforniji opravljali različna sezonska dela, so ta teden sporočili iz podjetja.

Iz Amazona so že pred tem sporočili, da bodo v tej zvezni državi za poln in polovičen delovni čas zaposlili 25.000 ljudi, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"Sezonsko zaposlovanje nam pomaga izpolniti obljube strankam, obenem pa zagotavlja fleksibilnost našim zaposlenim za poln delovni čas v delovnih obdobjih," je ob tem dejala Alicia Boler Davis iz Amazona.

Novo delovno silo bodo v celoti usposobili, prav tako pa v luči pandemije covida-19 v vseh obratih sledijo strogim zdravstvenim in varnostnim ukrepom, so še pojasnili.

Po podatkih spletnega portala Business Insider Amazon po celotnih ZDA trenutno išče 150.000 sezonskih delavcev. Vsa Amazonova delovna mesta, vključno s sezonskimi, se v povprečju začnejo pri plači 18 dolarjev na uro, še navaja portal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Amos_Schroeder 15:22 24.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦