Svet
25 ogledov

Iščejo otroka na sliki

Fotografija, ki je šokirala Facebook
Na spletu je zaokrožila šokantna fotografija ženske, ki usmeri pištolo v glavo otroka.

Potem ko se je pred enim mesecem fotografija prvič pojavila argentinski Facebookovi spletni strani, so jo uporabniki družabnih omrežij do danes delili več stokrat.

Objavili so jo tudi na aktivističnem blogu No Longer Victims, ki se bori proti domačemu nasilju. Kot so zapisali, bi radi poiskali otroka, ki je na sliki, in preverili, ali je z njim vse v redu. Kot dodajajo, je lahko travmatiziran, "kot vsak, ki je žrtev zlorabe – in to je oblika zlorabe".

Ni znano, niti kdo je na sliki niti kdo je avtor fotografije. Prav tako ne, ali je orožje, ki ga ima ženska v rokah, pravo ali ne.

Iz zapisov v medijih ni znano, ali zadevo preiskuje tudi policija.

Komentarjev 4
  • milek 20:35 11.september 2013.

    Kvazipsiholog Munc, kje si, daj kakšno psihološko oceno na RTV1. To je MUNChttp://www.24ur.com/novice/slovenija/munc-ne-sme-vec-delovati-v-svetovalnici-akcija.html

  • Trovlak 17:56 11.september 2013.

    Dokaz, da bi bilo potrebno zreducirat 3/4 "medijev" po celotnem svetu oziroma si tovrstni spakedralci, ni ne znajo sami raziskovati in spisati zanimive in resnične novice, sploh ne bi smeli dovoliti reči - mediji. In še en dokaz, da gre ...prikaži več današnji svet totalno v kurac, ko se ljudje ubadamo na eni strani s takimi brezveznimi fotografijami samo zato, da se vzganja panika med ljudmi in piše bedarije, na drugi strani pa vsakodnevno skozi hrano uživamo na tisoče strupov, bakterij, virusov, težkih kovin ipd.

  • puksicd 17:01 11.september 2013.

    ... in zanimivo fotko iz otroštva. Mogoče pa se na koncu izkaže, da je slika del spletne promocije proti nasilju nad otroki.