Svet
51 ogledov

Iščejo še štiri teroriste

mali Profimedias
Sodelovanja v petkov džihadistični napad na hotel v malijski prestolnici Bamako so osumljene najmanj štiri osebe.

Napad je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 19 smrtnih žrtev, večinoma tujcev.

Malijski predsednik Ibrahim Bubakar Keita je sporočil, da je v napadu, ki se je končal, ko so malijske in mednarodne sile vdrle v hotel, po zadnjih podatkih umrlo 19 talcev in dva napadalca. Med smrtnimi žrtvami je šest ruskih državljanov, dva Kitajca in dva Belgijca, Američan, državljan Senegala ter pripadnik malijskih varnostnih si.

Predsednik je danes tudi obiskal prizorišče napada. Pred tem je v televizijskem nagovoru obljubil, da terorizem ne bo zmagal. "Nihče na svetu ni varen pred temi barbari z drugega območja. Napadalci so se odločili, da bodo prekinili s človečnostjo," je še dejal

Odgovornost za napad na hotel je prevzela skupina Al Murabitun, veja teroristične mreže Al Kaida, ki jo vodi zloglasni alžirski skrajnež Moktar Belmoktar.

Napadalci so ob napadu na hotel zajeli 170 gostov in hotelskih uslužbencev.

Komentarjev 1
  • MihaMB 21:58 21.november 2015.

    "Ob sovražniku, kot je IS, je treba pozabiti na argumente prava, politike, morale in pravic posameznikov," je za izraelski radio preteklo nedeljo dejal Šabtaj Šavit, nekdanji šef izraelske obveščevalne službe Mosad: "Narediti bi morali, kar so med drugo svetovno vojno ...prikaži več naredili v Dresdnu – vsa ozemlja pod nadzorom IS bi morali preprosto izbrisati z zemljevida." ...........to je edina rešitev..