Svet
35 ogledov

Iščejo ukradeno sliko van Gogha

vaza cvetja, Van Gogh Žurnal24 main
V Egiptu se nadaljuje iskanje dragocene slike nizozemskega slikarja Vincenta Van Gogha, ki so jo v soboto ukradli iz muzeja v Kairu, čeprav so oblasti sprva sporočile, da so jo našle.
vaza cvetja, Van Gogh | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slika je pred dnevi izginila iz egiptovskega muzeja Mahmoud Khalil v centru tamkajšnje prestolnice.

Egiptovski kulturni minister Farouk Hosni je dejal, da so varnostne letališke oblasti sliko zasegle dvema Italijanoma v soboto zvečer.

Dejal je, da sta Italijana skušala zapustiti državo in da so ju oblasti takoj aretirale. Po nekaterih ocenah naj bi bila slika vredna okoli 43 milijonov evrov.

Kasneje pa je egiptovska tiskovna agencija MENA sporočila, da je minister Hosni popravil informacijo glede zasega slika in dejal, da jo še vedno iščejo.

"Čeprav smo prejeli potrditev, da je bila slika najdena, je bila informacija netočna in postopki se nadaljujejo, da bi ugotovili, kako je bila slika ukradena in kako jo dobiti nazaj," je pojasnil minister.

Gre že za drugi primer kraje omenjene slike iz istega muzeja. Prva se je zgodila že leta 1978, sliko pa so čez dve leti našli v Kuvajtu. Vodstvo muzeja se je zaradi tega znašlo pod velikim pritiskom javnosti, saj je že zaradi druge kraje iste slike omajano zaupanje v varovanje umetniških del.

V muzeju si lahko obiskovalci ogledajo še druge znane umetnike iz 19. in 20. stoletja. V kolekciji slikarjev iz 19. stoletja so tako na ogled postavljena dela Paul Gauguina, Gustava Courbeta, Francoisa Milleta, Claude Moneta, Edouarda Maneta, Auguste Renoira in Auguste Rodina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.