Svet
30 ogledov

ISIS grozi z usmrtitvijo ugrabljenega Hrvata

Ugrabljen Hrvat ISIS
Islamska država je zagrozila, da bo usmrtila v Kairu ugrabljenega Hrvata, če ne bodo osvobodili vseh muslimank, ki so zaprte v Egiptu.

Egiptovska veja skrajne Islamske države ISIS je z videoposnetkom, ki ga je objavila danes, zagrozila, da bo usmrtila v Kairu ugrabljenega hrvaškega državljana, če ne bodo izpustili vseh muslimank, ki so zaprte v Egiptu.

Posnetek prikazuje ugrabljenega moškega, klečečega pred islamskim skrajnežem, ki v rokah drži nož. Gre za 30-letnega hrvaškega državljana Tomislava Salopeka, ki so ga v Egiptu, kjer je delal za francosko podjetje, ugrabili 22. julija.

Voznika pustili na cesti, Hrvata odpeljali

Po podatkih hrvaškega zunanjega ministrstva je bil med ugrabitvijo v avtomobilu, iz katerega so izvlekli voznika in ga pustili na cesti, mladega Hrvata pa odpeljali.

Hrvat na videoposnetku z listka prebere, da je Tomislav Salopek in da ga je Islamska država ugrabila 22. julija. Doda, da ga bodo v 48 urah usmrtili, če egiptovska vlada iz zaporov ne izpusti vseh zaprtih muslimansk.

Sodeloval pri geoloških raziskavah

Jutarnji list poroča, da je ugrabljeni mladi geodet, poročen in oče dveh otrok iz kraja Strizivojna. Delal naj bi za multinacionalko CGG Veritas s sedežem v Parizu, ki se ukvarja z geološkimi in geofizičnimi raziskavami ter preučuje naftne zaloge.

Komentarjev 10
  • Pepa 07:04 06.avgust 2015.

    Očitno ti zgodovina peša.

  • Avatar Zala
    Zala 00:29 06.avgust 2015.

    Zakaj bi mi bilo žal človeka, ki pripada narodu, ki se že 20 let norčuje iz Slovenije? Je imel pač smolo, ko se je znašel na napačnem kraju v napačnem trenutku. .............. .............. .......... Tokrat bo gospa Pusić imela opravka ...prikaži več s sebi enakimi izrodki. Naj skliče sabor, kot je za aritražo in onim doli ukažejo, da izpusti talca.

  • markus 23:19 05.avgust 2015.

    S takimi stvarmi se ni za šaliti. Nikomur, niti zelo hudemu sovražniku ne bi tega privoščil. Si sploh predstavljate, kakšen strah je to, ko prideš v roke tem skrajnežem? Najbrž si ne, ker če bi si, ne bi pisali neumnosti. ...prikaži več Tukaj nima veze narodnost talca. Sicer pa je Slovenija zelo ogrožena od ISIS. Naši politiki nam tudi v tem primeru mečejo pesek v oči in govorijo, kako smo relativno varni in podobne floskule. Zato jemljite take reči resno, ker nikoli se ne ve, kdaj bomo lahko mi v podobni situaciji. Pred IS skoraj nihče ni več varen.