Svet
45 ogledov

ISIS na piko vzela ameriški mesti

Islamska država Profimedias
Teroristična organizacije je v novem videoposnetku izpostavila dve tarči na ameriških tleh. Komentirali so tudi strelski napad v Orlandu in Parizu.

Naslednji tarči teroristične organizacije naj bi bila San Francisco in Las Vegas. V posnetku so namreč prizori, ki so bili posneti na znamenitem mostu Golden Gate, na ulici Pine Street in na enem od tramvajev na ulici Powell Street v San Franciscu. Na posnetku so tudi prizori z ene najbolj živahnih ulic v Las Vegasu. Sodeč po videnem na posnetku, naj bi snemalec stal v bližini kazinoja Caesars Palace. Videoposnetek naj bi sicer pripravili teroristi v Mosulu.

Teroristi na posnetku hvalijo Omarja Mateena, ki je v nočnem klubu Pulse na Floridi umoril 49 ljudi. Mateen je v telefonskem pogovoru s policijo v času napada prisegel zvestobo IS. Objavili so tudi fotografijo Larossija Abballa, ki je v bližini Pariza umoril francoskega policista in njegovo ženo. 

V devetminutnem posnetku je moč videti tudi ameriškega predsednika Baracka Obamo, njegovega francoskega kolega Francoisa Hollanda in prizore s konference Sveta za ameriško-islamske odnose v Orlandu, na kateri so obsodili nasilje. 

Policija mori, strokovnjak svari

Ne gre za prve grožnje omenjenima mestoma. Policija v San Franciscu in FBI sta potrdila, da sta seznanjena z videoposnetkom, a menita, da grožnja ni resna. Podobno menijo tudi policisti v Las Vegasu, kjer menijo, da gre za poskus teroristične skupine, da bi nagovorila in spodbudila posamezne napadalce.

Upokojeni vojak Scott Mann, ki sedaj vodi dobrodelno protiteroristično organizacijo, opozarja, da je treba grožnje jemati resno. "Morali bi biti zaskrbljeni, saj ISIS ne govori kar nekaj tja v en dan, kot tudi ne Al Kajda. Ko ISIS reče, da bodo nekaj storili, ponavadi to tudi storijo," opozarja Mann.  

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:08 28.junij 2016.

    Sej vedno kr neki obkrožujejo pa zemljevide delajo. Ampak oni to naredijo zato da preusmerijo pozornost, potem ko pa se obveščevalne službe preveč koncentrirajo samo na eno al pa dve točki pa potem napadejo nekje drugje. Isis ima vedno ...prikaži več to taktiko da z nakladanjem tako pripravi teren za nov napad. Na neki točki bodo obveščevalne službe to pogruntale če niso že in to tud ISIS ve. Takrat bodo pa dejansko napadl tm kjer so rekl da bodo. Da bodo ljudje še bolj šokiran in prestrašen. In dopustil da se da več nadzora nad ljudstvom. Tole v bistvu najbolj koristi zahodnjaškim elitam.

  • Presvetli 13:26 28.junij 2016.

    Dajte nehat z židovsko-ameriško propagando! Če so postavljali bombe v Franciji in Belgiji pred EP potem bi bil sedaj idealen moment,da bi se to dogajalo.Samo je problem ,ker so to morali imet prste vmes politiki Francije in Belgije,ker so imeli ...prikaži več interese glede orožja ali kaj že vem česa. Da sedaj ko je EP se pa nič ne zgodi je pa larifari,če bi stali za tem muslimani! Vnos na stadione bilo česa je bil tako rekoč odprt skoraj brez kontrol!!!!!! Pa se ni nič zgodilo,sedaj pa bodo v ameriki nekaj pokali,dajte nehat s temi vašimi vaškimi fintami.Svoje obveščevalne službe malo poštimajte,da nebodo samo na plačilni listi in izvrševali takih naročil okol bomb postavljenih!

  • novispenjac 13:07 28.junij 2016.

    koga policija mori?