Svet
298 ogledov

Iskali so ga s tiralico, ujeli v Dominikanski republiki

Tiralica Hari Presetnik MNZ
Harija Presetnika je policija iskala s tiralico zaradi sume storitve kaznivih dejanja poneverbe in poslovne goljufije.

Po poročanju tujih medijev, ki jih pri nas povzemajo Slovenske novice, naj bi v Dominikanski republiki prijeli enega izmed Slovencev, za katerim je razpisana mednarodna tiralica. Gre za Ljubljančana Harija Presetnika, rojenega leta 1968. S tiralico naj bi ga iskali od leta 2011.

Ujeli so ga na letališču

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na slovensko policijo, kjer so nam povedali, da "je bil omenjeni slovenski državljan res kontroliran na letališču Punta Cana v Dominikanski republiki, vendar pa ni bil odrejen ekstradicijski pripor." Dodali so, da je sicer zoper imenovanega Okrožno sodišče v Ljubljani odredilo mednarodno tiralico in Evropski nalog za prijetje in predajo. Sumijo ga storitve kaznivih dejanj poneverbe in poslovne goljufije.

Na ministrstvu za pravosodje izročitvenega postopka še niso začeli, saj predloga in dokumentacije za izročitev še niso prejeli. Bodo pa, če bo Okrožno sodišče v Ljubljani podalo predlog, pristojne organe tuje države zaprosili za izročitev iskane osebe."Pristojni organ tuje države po prejemu prošnje za izročitev na podlagi veljavnih mednarodnih in notranjih pravnih aktov odloča o tem, ali izročitev dovoli ali ne," so pojasnili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.