Svet
21 ogledov

Islamisti ugrabili Srba Srđana Babića

Isis Youtube
V Libiji naj bi islamski skrajneži že več mesecev zadrževali nekdanjega varnostnika Zorana Đinđića, poroča srbski Telegraf. Zanj niso zahtevali odkupnine.

V nejasnih okoliščinah islamisti v Libiji že več mesecev zadržujejo Srđana Babića, ki je v Srbiji javnosti dobro poznan kot nekdanji varnostnik Zorana Đinđića. V torek naj bi mu omogočili kontakt z njegovo soprogo.

"Njegovo zdravstveno stanje je zelo slabo. Povedal mi je, da je shujšal za najmanj 20 kilogramov in da že pet mesecev ni videl sonca," je za Telegraf povedala njegova soproga.

Zakaj so ga ugrabili in zakaj ga zadržujejo, ne ve. V Libiji je pred ugrabitvijo delal kot vodja enega izmed oddelkov v francoski družbi "ASP", ki se ukvarja z logistično podrporo diplomatskim misijam pa tudi ostalim mednarodnim organizacijam in naftnim družbam.

Kot še piše Telegraf, Babićeva soproga, s katero imata enega sina, že pet mesecev živi v strahu in negotovosti, družina je v teh mesecih že večkrat pomislila, da je mrtev. Zanj sicer ugrabitelji niso zahtevali odkupnine. Tudi sam, kot poudarja njegova žena, ne ve, zakaj ga islamisti zadržujejo.

Vesna Babić se je za pomoč svojemu soprogu obrnila tudi na srbskega premierja Aleksandra Vučića, od katerega pričakuje pomoč pri osvoboditvi moža.

Komentarjev 4
  • kranjskias 20:56 20.avgust 2015.

    kakšna štala bo šele k bodo ugrabil kšnga slovenčka, al pa ga ne upajo, ker vedo da se z našmu nepopustlivmu Kahrlm ne da pogajat..........

  • Presvetli 14:01 20.avgust 2015.

    Ugrabljen je zaradi utaje davka,za katerega pa obdolženi nima pojma. Vir srbski portali

  • h3o 12:46 20.avgust 2015.

    to je posledica Ameriškega debilnega posredovanja v Libiji! Za to naj kar krivijo Butastega Amriškega predsednika, ki je dovolil da ubijejo Moamerja Gadafija! Pod vodstvom Gadafija je morda izginilo nekaj ljudi, ampak ker sedaj Gadafija ni, ki je edini ki ...prikaži več je delal red, imamo pač sranje! Prekleti butasti američanski predsednik! Preklet idiot!