Svet
13 ogledov

Islamska država objavila nov video

Islamska država Profimedias
Islamisti so objavili nov video, v katerem v nekaj kadrih pokažejo tudi New York. Tamkajšnji župan Bill de Blasio miri, da ne obstaja nobena konkretna grožnja.

Policija v New Yorku je seznanjena s posnetkom Islamske države, v katerem so med drugim prikazali tudi nekaj kadrov New Yorka. Ameriški mediji so včeraj poročali o tem posnetku, zaradi katerega med ljudmi vlada nepotrebna panika, je pri tem poudaril župan New Yorka Bill de Blasio.

"S posnetkom Islamska država predvsem ponavlja, da New York ostaja ena izmed glavnih terorističnih ciljev," je v izjavi za medije povedal pomočnik šefa newyorške policije Stephen Davis. "Ne glede na to, da trenutno ne obstaja konkretna grožnja mestu, policisti ostajamo v stanju najvišje pripravljenosti," je dodal.

Posnetek, ki traja kakih šest minut, vključuje prizore, v katerih se zdi, da se na napad pripravlja samomorilski napadalec z bombo, ki si na koncu preko eksploziva zapne usnjeno jakno. Del posnetka prikazuje še Times Square.

Večino posnetka, je povedala Rita Katz iz agencije Site, ki spremlja dejavnosti Islamske države na spletu, predstavljajo posnetki iz Pariza in francoskega predsednika Francoisa Hollanda. "Novi posnetek je sestavljen tudi iz delov starega, ki ga je Islamska država objavila letos aprila. New York je gotovo bil in še vedno ostaja eden izmed ciljev Islamske države, vendar menim, da današnji posnetek nepotrebno povzroča paniko med ljudmi," je v sporočilu, ki ga je naslovila na agencijo Reuters, poudarila Rita Katz.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:09 19.november 2015.

    Ja sej mal nazaj so pa rekl za Washington, zdej pa za New York. Očitno sprememba planov al pa blefiranje v prazno da se spet mal o njih govori in si naredijo spet neki reklame za nove psihiče-rekrute.