Svet
12 ogledov

Islamska država pobila 70 pripadnikov plemena Albu Nimr

islamska država youtube.com
Pripadniki Islamske države so na zahodu Iraka pobili 70 pripadnikov sunitskega plemena, ki podpira vladni režim, poročajo Združeni narodi.

Pripadnike plemena Albu Nimr so borci Islamske države pobili severno od mesta Ramadi, glavnega mesta iraške pokrajine Al Anbara. "Žrtve so bili očetje in bratje pripadnikov policije, vojske in drugih pripadnikov plemena, ki so stopili v boj proti Islamski državi," je povedal vodja plemena Naim Gaud. Dodal je, da so jih pobili s strelnim orožjem. "Ubili so jih z metkom v čelo," je za agencijo AFP povedal Hatem al-Gaud, drugi pripadnik tega plemena.

Novo masovno pobijanje s strani Islamske države so potrdili tudi Združeni narodi. "To ni prvi napad na to pleme, odkar so njegovi pripadniki organizirano pristopili boju proti Islamski državi," so potrdili za omenjeno agencijo.

Komentarjev 11
  • Ludvik Miholic 18:40 27.november 2015.

    NEGDAJ JE SVEDSKI PRESEDNIK PRIKAZAL AMERIKO KOT SATANSKO DRZAVO KDAJ JE POBIVALA V VIJATNAMU A SEDAJ SE HUJSE DELAJO AMERIKANCI IN SO PRISTASI MUSLIMANOV IN LEPO SODELUJEJO IN ZAVAJAJO EVROPO

  • jakec1575 15:37 08.oktober 2015.

    200 000

  • jakec1575 15:37 08.oktober 2015.

    ne bi se pa cudil, ko bodo zaceli odkrivati obraze dzihadistov, da bodo nasli trupla najemniske vojske pardon varnostne sluzbe black water. Ob zapuscanju Iraka je bilo njihovo število blizu 20000. Prava mala najemniska vojska, ki opravlja umazane posle, kjer ...prikaži več mora država obdržati cist in nevtralen obraz.