Svet
28 ogledov

Islamska država v svojih vrstah vse več otrok

Otroci vojaki Youtube
Otroci in mladoletniki v vojaških taborih, kjer jih Islamska država uri za boje v Siriji in Iraku. Aretacije v Turčiji.

Pripadniki protitestorističnih enot v Istanbulu so v nedavni akciji, v kateri so preiskali več objektov in hiš, priprli več deset tujcev. Preiskovali so ozadje terorističnega napada, do katerega je prišlo 10. oktobra v Ankari, v katerem je bilo ubitih več kot sto ljudi. Prioprli so 53 ljudi, od tega 24 mladoletnikov, vsi so iz centralno-azijskih držav Tadžikistan in Uzbekistan.

Turške oblasti verjamejo, da so osumljenci organizirali vojaško urjenje otrok ter jih seznanjali z ekstremističnimi ideologijami in pravilih življenja, ki jim sledi Islamska država.

O treniranju otroških vojakov je že decembra lani opozarjal nemški novinar Jürgen Todenhöfer, ki je kot prvi zahodni novinar obiskal samooklicani kalifat. Za BBC in CNN je povedal, da je videl pripadnike Islamske države trenirati otroke nabornike z vsega sveta, tudi iz Velike Britanije, ZDA, Švedske.

Na spletu je že pred meseci zaokrožil posnetek, v katerem prikazujejo "mladiče kalifata", kot imenujejo otroke, ki jih trenirajo za sveto vojno.

Komentarjev 7
  • h3o 13:49 23.oktober 2015.

    tile nebogljeni mladeniči bi vsakem kuffarksem slovenčku odrobili glavo tok da veste. Moj dosmrtni glas dobi politik,ki prepove islam v sloveniji

  • mihajuz 12:12 22.oktober 2015.

    Je že 3. svetovna vojna...

  • KLOBO 12:12 22.oktober 2015.

    RKC ti je v tvoji bebasti glavi !!