Svet
38 ogledov

Islamski skrajneži obglavili kanadskega turista

John Ridsdel EPA
Na Filipinih so islamski skrajneži ubili kanadskega talca Johna Ridsdela, nekdanjega direktorja rudarske družbe, ki so ga skrajneži držali zajetega kot talca.

Pripadniki teroristične skupine Abu Sajaf so na Filipinih obglavili kanadskega turista Johna Ridsdela, ki so ga skupaj s še enim Kanadčanom, Norvežanom in Filipinko ugrabili septembra lani, je potrdila kanadska vlada. Filipinska vojska je medtem sporočila, da so glavo 68-letnega Kanadčana našli na odročnem otoku Samal, in sicer po izteku roka, ki so ga določili islamisti.

Za talce so namreč do 25. aprila zahtevali denarno odkupnino v znesku 21 milijonov dolarjev za vsakega od njih. Teroristi so poleg Ridsdela z jahte v marini pri mestu Davao ugrabili še Kanadčana Roberta Halla, Norvežana Kjartana Sekkingstada in domačinko Marites Flor. Mesec in pol po ugrabitvi so na družbenih medijih objavili prvi video z zahtevo po odkupnini.

Ridsdel je na zadnjem videoposnetku povedal, da ga bodo 25. aprila, če ne dobijo denarja, zagotovo ubili. Kanadski premier Trudeau razen obsodbe umora ni šel v podrobnosti, ker prizadevanja za osvoboditev preostalih talcev še potekajo.

Filipinska policija | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 3
  • sprehajalec 17:48 26.april 2016.

    Najprej bo obdobje krvavega multikulti, potem bo pa samo še monokulti. In takrat bo svet živel v miru.

  • malonaokoli 11:01 26.april 2016.

    dobra turistična reklama

  • francek 10:56 26.april 2016.

    Golazen ne da miru.