Svet
16 ogledov

Islamski skrajneži zagledani v Jennifer Williams

Jennifer Williams Reševalni pas/Twitter
Potetovirana blondinka je sanjska ženska džihadistov Islamske države (IS).

Američanka Jennifer Williams, ki se ukvarja z mednarodnimi odnosi, je na Twitterju izpostavila razliko med islamom in džihadisti.

Williamsova, ki je odraščala v krščanski družini, a se je spreobrnila v muslimansko vero, pravi, da se je morala za svoje verovanje ves čas opravičevati, tudi za barbarska dejanja, ki se odvijajo na drugem kontinentu in ki niso povezana z islamom. Ko je opazila, da se na Twitterju oznaka #MuslimApologies (muslimanska opravičila), pod katero se muslimani sarkastično opravičujejo za vse mogoče stvari, med drugim tudi za sago Somrak in da Pluto ni več planet, naglo širi, se je Williamsova odločila, da se pridruži trendu. "Opravičujem se, da sem prebrala Koran in se izobrazila o verovanju teroristov. Zaradi zapisanega sem se spreobrnila v muslimansko vero,“ se je pošalila. Njen zapis je najprej videlo le 60 sledilcev. Samo v enem dnevu pa so njene besede „retvitali“ več kot enajst tisočkrat, kar ji je prineslo tudi ogromno novih sledilcev, večina od njih pozira pred črno zastavo Islamske države

Džihadisti so nad modrooko in svetlolaso Jennifer tako očarani, da ji pošiljajo celo ženitne ponudbe. "Eden mi je pisal, da bi bila, če bi nosila hidžab, zelo lepa, drugi me je naravnost vprašal, ali bi se poročila z njim,“ je Williamsova povedala za medije in dodala, da nasprotuje temu, da skrajneži z njenim zapisom novačijo nove člane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.