Svet
10 ogledov

Islamski svet se je združil proti terorizmu

Irak, Vojak, Islamska država Profimedias
Savdska Arabija je oblikovala vojaško koalicijo 34 držav v boju proti terorizmu.

Savdska Arabija je oblikovala vojaško koalicijo 34 držav s skupnim ciljem boja proti terorizmu. K koaliciji so pristopile močne zalivske države, Egipt in Turčija, ne pa tudi Iran, je po poročanju AFP danes objavila savdska državna agencija SPA.

Koalicija pod vodstvom Savdijcev bo imela sedež v glavnem mestu Savdske Arabije, v Rijadu. Združuje države Bližnjega vzhoda, Afrike in Azije. Namen organizacije je boj proti vsem terorističnim organizacijam ne le Islamski državi. 

Boj proti terorizmu

"Naveza 34 bližnjevzhodnih, afriških in azijskih držav se bo lotila problema, ki ga ima islamski svet s terorizmom, in bo partner v globalnem boju proti tej nadlogi", je sporočil savdski obrambni minister Mohamed bin Salman al Saud.

Poleg Savdske Arabije so v njej združene Jordanija, Združeni arabski emirati, Pakistan, Bahrajn, Bangladeš, Benin, Turčija, Čad, Togo, Tunis, Eritreja, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somalija, Gabon, Gvineja, Palestina, Komori, Katar, Slonokoščena obala, Kuvajt, Libanon, Libija, Maldivi, Mali, Malezija, Egipt, Maroko, Mavretanija, Niger, Nigerija in Jemen. 

 

Komentarjev 7
  • alibaba 18:21 18.december 2015.

    Putin,prosim eno NUK tam dol.

  • Žurnalček 03:54 16.december 2015.

    Na Riad eno ATOMSKO , pa bo prec mir , med to degenerirano kraljevsko familijo ! In kaj ima SA tu sploh zraven ? Zgleda da se se ustrašili , da jih bo njihov prijatelj Erdogan pripeljal do in v ...prikaži več prepad , pa so se jim jajca stisenla !

  • KLOBO 11:39 15.december 2015.

    Saudska Arabija !! Ta je pa bolj za 1. april !! Prav ta je tista, ki financira to bando, ki kolje v imenu svojega Alaha !!