Svet
25 ogledov

Istanbul: Streli na ameriški konzulat, eksplozija na policiji

Eksplozija na policijski postaji
1/3
EPA/STR
V noči na ponedeljek sta neznanca streljala na ameriški konzulat v Istanbulu, le nekaj ur prej pa je na policijski postaji v mestu odjeknila eksplozija.

Ponoči so istanbulsko predmestno policijsko postajo na območju Sultanbeyli napadli z vozilom napolnjenim z eksplozivom. Policija je uradno potrdila, da je ranjenih sedem ljudi, od tega pet policistov, a turška agencija Dogan navaja, da so tri osebe izgubile življenje, najmanj deset pa je ranjenih.

Eksplozija je poškodovala tudi več okoliških stavb in avtomobilov, ki so bili parkirani v bližini.

Streli na ameriški konzulat

Neznanca, po poročanju lokalnih medijev moški in ženska, pa sta le nekaj ur za tem streljala na ameriški konzulat. Pobegnila pa naj bi, po tem ko so ameriški marinci streljali nazaj. Ranjeno napadalko naj bi med tem že prijeli.

Zaradi incidenta pa je, kot so zapisali ameriški predstavniki na Twitterju, ameriški konzulat zaprt do nadaljnjega. Preiskava dogodka še poteka. 

V preteklosti so bili ameriški konzulati in ambasada že tarča napadov v Turčiji. Leta 2013 si je samomorilski napadalec v vozilu za tarčo izbral ameriško ambasado v Ankari in pri tem ubil turškega varnostnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.