Svet
1296 ogledov

Italija bi čez praznike zaprla smučišča po vsej Evropi

smučišče smučanje sneg zima Profimedia
Italijanska vlada naj bi si prizadevala, da bi zaradi pandemije novega koronavirusa med božičnimi prazniki zaprli smučišča po vsej Evropi.

Časnik La Repubblica piše, da naj bi si italijanska vlada to želela doseči v dogovoru z ostalimi državami, še posebej pa s svojimi sosedami. Glede na ideje vlade v Rimu bi smučišča odprli šele konec januarja, ko bi se sedanji val širjenja koronavirusa umiril in bi bilo na voljo že tudi cepivo. Če pa ob današnjih visokih številkah širjenja virusa in tudi smrtih ne bo omejevalnih ukrepov, še posebej čez božično-novoletne praznike, potem se bomo januarja soočili s tretjim valom pandemije, opozarjajo.

Gre za enega od razmislekov o ukrepih, ki jih za božično-novoletne praznike načrtuje italijanska vlada pod vodstvom Giuseppeja Conteja. Ukrepe naj bi v Rimu sprejeli do 3. decembra, ko se izteče sedanji odlok, s katerim je Italija uvedla semaforski sistem označevanja ogroženosti posameznih dežel.

Do začetka januarja naj bi fizično ostale zaprte tudi šole; pouk naj bi se nadaljeval na daljavo vsaj do 11. januarja, po poročanju APA kažejo osnutki ukrepov italijanske vlade.

Vendarle pa vlada načrtuje sprostitev omejitev v trgovini, da bi trgovcem med "veselim decembrom" omogočili, da nekoliko lažje zadihajo. Med drugim nameravajo podaljšati odpiralni čas trgovin do 22. ure. Tako bi zmanjšali pritisk in gnečo. Varnostniki pa naj bi nadzorovali, da se pred nakupovalnimi centri ne bi nabirale vrste ljudi.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.