Svet
21 ogledov

Italija: prvi blagoslov gejevski zvezi

gej poroka, geja Shutterstock
Protestantska cerkev bo v Italiji v nedeljo prvič blagoslovila gejevsko zvezo.

"Ljubezen si zasluži našega blagoslova," s temi besedami napovedujejo v milanski protestantski cerkvi nedeljski blagoslov zveze gejevskega para. To se bo v Italiji zgodilo prvič, poroke pa ne bo, "saj tudi Jezus ni nikogar poročil," piše med drugim La Republica.

Ugledni italijanski časnik novico objavlja na naslovnici, v članku pa so med drugim še zapisali, da bosta svojo zvezo blagoslovila 42-letni arhitekt Ciro Scelsi in 62-letni upokojeni programski analitik. Partnerja sta se sicer spoznala pred šestimi leti v neki gejevski diskoteki in njuna ljubezen na prvi pogled je prerasla v dolgotrajno zvezo.

Milanski pastor Giuseppe Platone pa ob nedeljskem dogodku komentira, da z blagoslovom nikakor ne želi poveličevati homoseksualnosti, da pa ga moti hipokrizija in žolčni izziv nekaterih na to odločitev.

La Republica v članku omenja tudi Slovenijo, in sicer med tistimi 17-timi državami, kjer priznavajo pravice homoseksualnih parov, našteva pa tudi 11 tistih, v katerih je njihova poroka legalno dejanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.