Svet
8 ogledov

Italija: Razveljaviti ERC

Ivo Sanader AFP Žurnal24 main
Italijanski veleposlanik v Zagrebu je za hrvaške medije povedal, da je treba ekološko-ribolovno cono suspenzirati, dokler se ne najde rešitev, ki bi bila sestavljena v evropskem duhu.

Italijanski veleposlanik v Zagrebu Allesandro Pignatti Morano di Custoza je za hrvaške medije povedal, da bi morali ekološko-ribolovno cono razveljaviti, dokler ne bo dosežen sporazum v duhu Evropske unije.

Po njegovem mnenju ERC ni bilateralno in ne štiristransko vprašanje ter da naj Evropska komisija prevzame pobudo pri iskanju rešitve in za čimprejšnji dogovor glede ERC.

Na vprašanje, ali verjame, da ima hrvaški premier Ivo Sanader rešitev, je dejal, da mogoče, vendar bi se moralo, preden se poišče kakršnakoli rešitev, suspenzirati ERC.

Povedal je tudi, da komisija išče vzporednice z Švedsko-Dansko rešitvijo in možnosti implementacije določenih elemenov te rešitve za tukajšnjo situacijo.

Nazadnje je še poudaril, da Italija ne želi ovirati Hrvaške na poti v EU in jo pri tem podpira, ker je to v interesu Hrvaške in vseh držav EU.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.