Svet
268 ogledov

Italija se požvižga na bruseljski ne

Matteo Salvini
"Ničesar ne bomo spremenili," Bruslju odgovarjajo iz Rima.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je v prvem odzivu na zavrnitev italijanskega proračunskega načrta s strani Evropske komisije zatrdil, da Italija načrta za prihodnje leto ne bo spreminjala. "Ničesar ne bomo spremenili. Ugibanj je konec. Poti nazaj ni," je dejal po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa ob obisku v Bukarešti.

Salvini je še poudaril, da Evropska komisija z zavrnitvijo italijanskega proračunskega načrta ne napada vlade v Rimu, temveč italijanski narod.

Evropska komisija je danes zavrnila italijanski osnutek proračunskega načrta za prihodnje leto. To je sploh prvič v zgodovini EU, da je Bruselj zavrnil proračunski načrt članice. Italija mora ustrezno spremenjen proračunski načrt posredovati v treh tednih.

Komisija se je za ta korak odločila zaradi resne neskladnosti italijanskega proračunskega načrta z evropskimi fiskalnimi priporočili.

Evropski komisar za finančne in gospodarske zadeve Pierre Moscovici je izpostavil, da ta korak ni presenečenje za nikogar, saj je italijanski načrt očitno in namerno odstopanje od italijanskih zavez.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:01 24.oktober 2018.

    In sedaj se obeta konec EU,saj,če Italija ne upošteva teh opozoril,je konec,tut ostale države se bodo ravnale podobno po tem debaklu EU komisije??