Svet
127 ogledov

Italija: Sedemletnik po homeopatskem zdravljenju umrl zaradi vnetja ušesa

Rešilec EPA
Italijanska policija preiskuje starše in zdravnika homeopata, ki naj bi bili odgovorni za smrt sedemletnika. Deček, ki je v bolnišnici umrl zaradi hudih zapletov po vnetju ušesa, je bil zdravljen s homeopatskimi pripravki.

"Nobeni zdravil, prejme lahko le domača zdravila," so bila navodila homeopata urgentni službi, ki so jo sredi noči poklicali starši sedemletnika. Otroka, ki je imel vnetje ušesa, so zdravili s homeopatskimi zdravili in rešilca poklicali šele, ko je deček zaradi zapleta padel v komo, poročajo italijanski mediji.

 

Homeopat je v telefonskem pogovoru z zdravnikom prepovedal uporabo tradicionalnih zdravil, torej antibiotika. Uporabo antibiotika je prepovedala tudi mama sedemletnika. Zdravnik navodil ni upošteval, kljub prejetemu antibiotiku pa je deček po treh dnevih kome v bolnišnici v Anconi umrl.

Umrl zaradi možganskega vnetja

Obdukcija je pokazala, da je otrok umrl zaradi encefalitisa, vnetja možganske skorje. Izvor vnetja, ki je poškodovalo otrokove možganske funkcije, naj bi bila zaenkrat še neznana bakterija.

Preiskava pri homeopatu in starših

Policija je proti staršem in homeopatu uvedla preiskavo. Družinski homeopat Massimiliano Mecozzi, sicer tudi zdravnik, ki uspešno deluje v italijanskem Cagliju, je otroka spremljal več let in s homeopatskimi pripravki zdravil več dosedanjih vnetij ušes.

sergeja.hadner@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Pepe007 15:33 31.maj 2017.

    Če bi malo Nežo zdravili po domače, mogoče ne bi imela možganskih poškodb in ne bi rabila iti v Padovo in naprej, potem ko po uradni medicini ni hotela umreti. Res pa je, da homeopati nimajo tako močnega PR kot ...prikaži več imajo farmacevtska industrija, zato taki primeri niso tako bombastično obravnavani.

  • moder 14:47 31.maj 2017.

    priporočal bi ti Google za popravljanje napak, ki se znajdejo v tvojem širjenju nestrpnosti...

  • k0libri 14:06 31.maj 2017.

    Extremno pametni google starši z iqujem nogavice, thats a fact. Pri nas jih imamo tavžante psihopatskih nesposobnih mam. Pa še vozniško dovoljenje dobijo, da lahko ogrožajo ljudi po cesti.