Svet
6801 ogledov

Italija uvaja nadzor na meji s Slovenijo

meja Italija Slovenija Nova Gorica Gorica ERVIN ČURLIČ / regijski štab CZ za severno Primorsko
V Italiji bo ta konec tedna potekal vrh skupine gospodarsko najmočnejših držav sveta G20, zato je naša soseda začasno uvedla nadzor na svojih mejah.

Od 22. ure sinoči je Italija na vseh svojih mejah, tudi s Slovenijo, uvedla nadzor. Kot so pojasnili na notranjem ministrstvu v Rimu, nadzor uvajajo na vseh kopenskih, zračnih in pomorskih vstopnih točkah v Italijo. Uvedli so ga v sredo ob 22. uri zvečer in ga bodo predvidoma odpravili v ponedeljek ob 13. uri.

Kot so še dodali, gre za ustaljeno praks držav ob velikih mednarodnih dogodkih, kot je vrh skupine G20. Z začasno uvedbo nadzora so predčasno seznanili tako Evropsko komisijo kot države članice schengenskega območja.

Na slovenskem notranjem ministrstvu so za STA pojasnili, da uvedba nadzora na meji z Italijo s strani slovenskih organov ni načrtovana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Stane Adamič 19:52 28.oktober 2021.

    Pri nas pa KULOVCI v navezi z UIstavnim sodiščem in MOJCO PRELESNIK mečejo polena na vsakem koraku. POP TV, RTV, Ustavno sodišče, Vrhovno sodišče in MOJCA PRELESNIK so glavni krivci za toliko smrti v Sloveniji.

  • marko345 15:26 28.oktober 2021.

    Bedaki na vladi, Slovenija bi morala izvajati nadzor, kar pomeni recipročni ukrep. Isto bi morala Slovenija izvajati na mejah z Avstrijo, samo če imaš bedasto vlado se tega ne dela. Naj ta vlada že enktat odstopi, ker ničesar drugega ni ...prikaži veči naredila razen da je državo zapufala v nebo. Vsi bodo končali v arestu.

  • bogdan76 11:44 28.oktober 2021.

    Ali je tovarišica Carlova že zavzela položaj na Škofijah.