Svet
8 ogledov

Italijani vse bliže prepovedi burk

Na fotografiji lahko vidite razliko med burko in nikabom. Burka popolnoma prekri Žurnal24 main
Italija bo sledila Franciji in Belgiji in v javnosti muslimankam prepovedala uporabo burk ter nikabov. Kazen za neupoštevanje zakona med 150 in 300 evrov.

Zakon, ki ga podpira desnosredinska vlada Silvia Berlusconija, je že podprl pristojni odbor v senatu. Če ga bo po poletnih počitnicah sprejel še senat, bo ženskam tako v javnosti prepovedano nošenje burke in nikaba.

Tiste ženske, ki zakona ne bodo spoštovale, bodo kaznovane z med 150 in 300 evri in kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, bodo morale opraviti še družbenokoristno delo.

Tisti, ki bodo ženske silili k nošenju pokrivala, pa bodo morali plačati 30 tisoč evrov kazni in v zaporu prestati do 12 mesecev.

Senatorka Barbara Saltamartini iz Berlusconijeve stranke zakon pozdravlja. "Končna potrditev bo pomenila konec trpljenju številnih žensk, ki so velikokrat prisiljene v nošenje burk in nikabov. Pokrivala ženskam jemljejo dostojanstvo in jih izključujejo iz družbe," je dejala senatorka.

Z zakonom se ne strinja opozicija, ki je že napovedala, da bo glasovala proti predlogu zakona.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:00 02.avgust 2011.

    Glede na to,da je telih maškar v Sloveniji zelo malo,bi blo smisleno to takoj prepovedat,bo revolt in jokanje po medijih o kršenju pravic manjše!Pa obenem bomo pokazali,da smo resna država ne pa privesek nekim banana republikam.