Svet
14877 ogledov

Italijanom uspel preboj glede koronavirusa

Koronavirusi EPA
Italijanski minister za zdravje je vest potrdil in poudaril, da gre za "mednarodno pomemben" korak naprej.

Italijanski znanstveniki na Nacionalnem inštitutu za nalezljive bolezni so uspeli izolirati koronavirus, ki se širi po svetu, poročajo italijanski mediji. "Gre za mednarodno pomembno vest. S tem je ustvarjenih več možnosti za razumevanje in preučevanje virusa, da bi se lahko čim prej zajezilo njegovo širjenje," je pri tem poudaril italijanski minister za zdravje Roberto Speranza.

Dodal je, da bi inštitut v Rimu svoje rezultate delil z drugimi državami, da bi se tako čim uspešneje lahko nadaljevala preučevanja, je poročala agencija Ansa. Kot je znano, se več inštitutov po svetu trudi čim prej razviti cepivo zoper koronavirus, s katerim je do današnjega dne po uradnih podatkih okuženih že več kot 14.500 ljudi.

Z izolacijo virusa so znanstveniki v Rimu dobili čisti mikroskopski vzorec s strani okužene osebe. V Italiji so sicer potrdili dva primera okužbe, gre za dva kitajska turista, ki sta se okužila v svoji domovini.

Pred nekaj dnevi so avstralski znanstveniki uspeli vzgojiti koronavirus v laboratoriju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.