Svet
17 ogledov

"Italijanska vlada naj prepreči najino usmrtitev"

Greta Rameli ini Vanesa Marculo
1/2
Youtube
Na silvestrovo se je pojavil posnetek, na katerem dekleti iz Italiji, ki so ju ugrabili pred petimi meseci v Siriji, prosita za vrnitev domov.

"Greta Ramelli in Vanessa Marcullo prosiva našo vlado in njene predstavnike, da nama pomagaj, da se čimprej vrneva domov," se začenja izpoved 20 in 21-letnih Italijank, ki sta pred petimi meseci skrivnostno izginili na njuni poti v Sirijo, kjer naj bi nameravali kot humanitarni delavki želeli pomagati tamkajšnjim vojnim beguncem in žrtvam.

"Sva v veliki nevarnosti, saj naju lahko že kmalu ubijejo,"nadaljujeta dekleti, ki naj bi ju ugrabili pripadniki radikalnega islamističnega gibanja Džabat al-Nusra, ki sledi načelom teroristične organizacije Al Kaida.

Dekleti sta ob tej izpovedi oblečeni v prepoznavna, značilna islamska oblačila žensk. Posnetek pa naj bi nastal že 17. decembra, a je na svetovnem spletu zaokrožil šele v sredo pozno zvečer.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:53 01.januar 2015.

    dvomin v tole humanitarnost...da greš na humanitarno misijo brez da se povežeš z kakšno priznano humanitarno organizacijo. Dol sta šle ker sta bili navdušeni nad propagando islamistov. Je pa res da ju je škoda če ju bojo ubil. ...prikaži več Lahko pa tud da sta igralki. Ker je čudn da vedno ko je kdo ogrožen pa je novica o tem gre vedno za pripadnika ene izmed najbolj občutljivih skupin ljudi.

  • samo.jst 21:17 01.januar 2015.

    lastna odločitev... očitno slaba, vendar so jo sprejele po lastni presoji. država ima cel kup drugih ljudi, ki so v problemih zaradi tujih odločitev...

  • erikkk 21:00 01.januar 2015.

    sploh jima ne vrjamem da so ju ugrabili dale so se nagovorit pa so šle sta tako kot tiste dve iz avstrije ... po posnetu je videt da še polnoletne niso ...zavrnat naj dol ostaneta ...