Svet
15 ogledov

Italijanskemu novinarju zavrnili akreditacijo

Zadnja avdienca Reuters
Italijanskemu novinarju, ki je lani objavljal informacije o zaupnih papeških dokumentih v okviru afere Vatileaks, so v Vatikanu zavrnili novinarsko akreditacijo za prihajajoči konklave.

Gianluigi je lani izdal knjigo Vaša svetost: Skrivnostni dokumenti Benedikta XVI., v kateri je namigoval na zarote v samem središči Katoliške cerkve.

"Ta odločitev je nazadnjaška ter daleč od transparentnosti in svobode medijev," je Nuzzi zapisal na svojem Twitter profilu. Sporočil je, da je danes prejel pismo in da so mu zavrnili akreditacijo brez pojasnila. Akreditacijo za pokrivanje volitev papeža so sicer odobrili več kot 5600 novinarjem.

Škandal, pri katerem je prišlo do uhajanj zaupnih informacij iz Vatikana v italijanske medije, je postal znan pod imenom Vatileaks. Zaradi izdajanja zaupnih informacij je bil obsojen papežev majordom Paolo Gabriele, vendar ga je Benedikt XVI. kasneje oprostil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.