Svet
4 ogledov

Italijanski minister Mastella odstopil

Izstop stranke iz vladne koalicije bi lahko pomenil padec vlade Romana Prodija. Žurnal24 main
Italija je ostala brez ministra za pravosodje. Clemente Mastella je odstopil, potem ko so zaradi suma prejemanja podkupnin aretirali njegovo ženo.
Clemente Mastella, član manjše koalicijske stranke, je dejal: "Tokrat priznam svoj poraz in odstopam z mesta ministra. Izbiral sem med ljubeznijo do svoje družine in obstankom na mestu ministra ter izbral prvo." Njegova odločitev naj bi bila dokončna.

Sandra Lonardo, žena pravosodnega ministra, je obtožena domnevnega jemanja podkupnin od bolnišnice v Caseri blizu Neaplja. Lonardova, ki je predsednica sveta moževe sredinske katoliške stranke UDEUR v Kampaniji, je že podala izjavo o zadnjih dogodkih. Po njenem mnenju je "vse, kar se dogaja, cena, ki jo morata ona in njen mož plačati zaradi zagovarjanja katoliških vrednot in politike".

Prodijeva vlada v nevarnosti?
Za premierja Romana Prodija, ki je Mastellovo odstopno izjavo že zavrnil, je stranka UDEUR zelo pomembna, saj ima v zgornjem domu italijanskega parlamenta tri sedeže, Prodi pa ima večino s prednostjo dveh sedežev. Če bi stranka UDEUR odrekla svojo podporo premierju, bi se italijanska vlada lahko znašla v še večjih težavah, vendar pa so iz stranke sporočili, da Prodiju podpore za zdaj ne bodo odrekli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.