Svet
12 ogledov

Italijanski poslanci živijo brezskrbno

Italijanski paralment EPA
Italijanski parlamentarni uradniki uživajo v razkošnem življenju. Brezplačno hodijo v kino, se vozijo z letalom, država pa medtem varčuje.

Na Facebooku se je pojavila stran, ki italijanske parlamentarne uradnike poziva proti razsipnemu življenju, ki ga uživajo. Privabila je že več kot 350 tisoč ljudi.

Italijanski parlament je namreč pretekli teden sprejel 48 milijonov težak varčevalni ukrep, ki ne vključuje plač poslancev, ki zaslužijo 140 tisoč evrov na leto, kar je skoraj dvakrat več, kot zaslužijo poslanci v Veliki Britaniji, piše Telegraph.

Ugodnosti poslancev

Kljub visokim plačam so nekateri italijanski poslanci upravičeni do visokih pokojnin, brezplačnih letov in vlaka, brezplačno lahko uporabljajo športne klube na bregovih reke Tibere v Rimu, vključno z bazenom in teniškim igriščem.

Upravičeni so tudi do subvencij pri obisku frizerja in brivca, popuste imajo pri zdravstvu, brezplačno pa se lahko odpravijo v gledališče ali kino. Pripadajo jim dragi službeni avtomobili s spremstvom, ki jih nemalokrat uporabljajo tudi njihove žene.

Omenjene ugodnosti pa poslancem očitno še niso dovolj. Do dodatnega zaslužka poskušajo priti tudi z lažnimi prijavami o kraji prenosnikov, s čimer od zavarovalnice pridobijo še dodaten denar. Nemalokrat so sami pošiljali grožnje, da so lahko dobili telesne stražarje, piše Telegraph.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.