Svet
12 ogledov

Italijanski premier ima v lasti 16 hiš

Mario Monti EPA
Italijanski premier Mario Monti je lani zaslužil 1,01 milijona evrov, razkriva njegova dohodninska napoved. Je tudi lastnik 16 hiš in delnic v vrednosti 11 milijonov evrov.

Italijanski premier Mario Monti je lani zaslužil 1,01 milijona evrov, v lasti pa ima tudi 16 hiš ter delnice v vrednosti 11 milijonov evrov. To je razkrila njegova dohodninska napoved, ki je od včeraj dostopna na spletu. Zaradi množičnega zanimanja je na spletni strani italijanske vlade www.governo.it že prišlo do sesutja strežnika.

Premožni tudi ministri

V okviru Montijevih ukrepov za povečanje transparentnosti upravljanja države so na objavo podatkov o svojem premoženju pristali tudi ministri njegove vlade. Objavljeni podatki so pokazali, da Monti ni edini z visokim prilivom.

Najpremožnejša je pravosodna ministrica Paola Severino, ki je lani prijavila za sedem milijonov evrov prihodkov, od česar je plačala okoli štiri milijone evrov dohodnine. Preden je vstopila v vlado, je bila Severinova uspešna odvetnica.

"Ljudi, ki služijo denar in plačujejo davke, ne gre označevati za grešnike, temveč jih je treba spoštovati in jim ne zavidati," se je odzvala Severinova.

Na dnu lestvice se je znašel minister za mednarodno sodelovanje Andrea Riccardi. Ta je lani prijavil (le) za 120.309 evrov prihodkov.

Zunanji minister s harley davidsonom

Iz objavljenega poročila pa lahko razberete tudi podrobnosti o naravi premoženja ministrov. Med drugim zdaj vemo, da ima italijanski zunanji minister Giulio Terzi v lasti motor znamke Harley Davidson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.