Svet
25647 ogledov

Italijanski premier sporočil slabe novice: "Ni druge možnosti“

Giuseppe Conte Profimedia
Italijanski premier Giuseppe Conte je napovedal, da bodo karanteno in druge ukrepe v Italiji, ki so jih uvedli zaradi epidemije novega koronavirusa in bi se morali izteči 3. aprila, podaljšali.

"Ni druge možnosti, kot da ukrepe, ki smo jih sprejeli in ki so za seboj potegnili zaprtje velikega dela podjetij, dejavnosti posameznikov kot tudi delovanje šol, podaljšamo tudi po 3. aprilu," je v pogovoru za časnik Corriere della Sera dejal Conte.

"Izognili smo se kolapsu sistema, omejevalni ukrepi delujejo, jasno pa je, da se v času, ko pričakujemo vrhunec in se bo v prihodnjih dneh, tako upamo, število okužb začelo zmanjševati, vsaj za odstotek, ne bomo mogli takoj vrniti v običajno življenje," je dejal.

V Italiji vse stoji

Conte je dejal, da podpira župane, ki so se odločili za zaprtje javnih parkov, saj je nesprejemljivo, da se ljudje tam zbirajo.

V Italiji je zaradi epidemije samo od torka do srede zvečer umrlo 475 ljudi, kar je največ v enem dnevu doslej. Skupaj je umrlo že več kot 3000 ljudi.

italija, koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

V Italiji, žarišču novega koronavirusa v Evropi, karantena za vso državo velja od 10. marca. Odhod od doma je dovoljen samo zaradi poslovnih ali nujnih razlogov ter kratkih nakupov osnovnih življenjskih potrebščin. Zaprti so bari, lokali in večina trgovin. Državljani imajo še vedno dostop do lekarn, pošt in trgovin z življenjskimi potrebščinami.

Oblasti so ustavile nočne železniške povezave med severom in jugom države, močno so omejili letalski promet, številna letališča so zaprta. Prekinili so tudi letalske in trajektne povezave med Sardinijo in celinsko Italijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.